Sådan opdaterer du WordPress

Opdatering af WordPress og plugins

Det er i teorien ganske enkelt at opdatere WordPress – det er bare at trykke på et par knapper… Men i det sekund noget går galt, så ville du ønske du havde gjort dette først.

Indholdsfortegnelse

Før du opdaterer

Lige så snart du overvejer at opdaterede WordPress, bør din hjerne med det samme skrige backup! Kører du et top professionelt setup, har du måske både et live website og et staging site, hvor du tester ændringer af på staging først, og migrerer til live sitet efterfølgende – men de fleste “almindelige mennesker” opererer typisk direkte på live sitet. Derfor kan du hurtigt stå med et site der ikke virker, hvis noget går galt. Så sørg for at starte med at tage en backup.

Se også vores guide til backup af WordPress.

Sådan opdaterer du WordPress og plugins

Når du har taget en backup, er selve opdateringen ganske enkel. Klik på opdateringsknappen/ikonet øverst, ved siden af dit websites navn, eller på linket “Opdateringer” under “Kontrolpanel”.

WordPress Opdatering

Det tager dig til opdateringssektionen i WordPress. Her er det super nemt at opdatere systemet, plugins og meget mere – så nemt at du bare markerer det du vil opdatere, og trykker på opdater knappen.

Det eneste jeg vil anbefale du er opmærksom på under selve opdateringen, er hvis du har nogle kritiske plugins eller der er tale om en opdatering af selve WordPress kernen. Det kan f.eks. være et shopsystem som WooCommerce, en betalingsgateway eller lignende. I så fald vil jeg anbefale du installerer disse opdateringer en ad gangen, og sørger for grundig test efter opdateringen, for at sikre at alt spiller som det skal.

Er der tale om mindre kritiske plugins, kan du godt opdatere flere ad gangen, og efterfølgende teste. Det gør fejlsøgningen lidt sværere, men ofte kan man se på fejlbeskederne, hvad der er som evt. fejler.

Hvis uheldet er ude

Er uheldet ude og du står med en fejl, så er det her din backup bliver handy. Er det et specifikt plugin der er tale om, så bør du gendanne dette plugin ud fra din nylige backup.

Er dit site slet ikke til at tilgå, bør du gendanne hele din backup. Det er dog sjældent det sker, hvis man har et site med god hygiejne som er godt vedligeholdt, hvor der ikke bare er installeret plugins i øst og vest.

Så vær ikke bange for at opdatere WordPress og plugins, men sørg for at tage backup først, hvis nu uheldet skulle være ude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *