Er du interesseret i om et specifikt site er bygget i WordPress? Det er faktisk ret nemt at se for det trænede øje, eller for en der har arbejdet lidt med WordPress.
Indholdsfortegnelse
Powered by WordPress
Mange temaer, bl.a. standard temaet har i bunden skriften “Powered by WordPress” eller “Drevet af WordPress”, med et link til WordPress systemet. Ofte står der også hvilket tema der benyttes. Ser du denne tekst, så er der tale om et WordPress system.
Det er dog ret nemt at skjule denne tekst, og har du et tema som ikke er standard, så er det med al sandsynlighed fjernet. Derfor kan du med fordel læse næste punkt.
Tjek license.txt
Tror du et givet site er bygget i WordPress, så gå til sitets adresse og tilføj /license.txt. Minder filen om nedenstående billede, eller indeholder ordet WordPress, så er der tale om WordPress.
Det er dog nemt at sørge for der ikke er adgang til denne fil, bl.a. anbefales det af sikkerhedsmæssige årsager. Så selvom den ikke kan tilgås, kan der godt være tale om et WordPress system. Det kan du f.eks. se i næste punkt.
Tjek robots.txt
På samme måde som ovenstående, kan du besøge filen robots.txt. Det er en fil som fortæller robotter som f.eks. Google, hvad de må og ikke må tilgå. Standarden i WordPress ser således ud:
Filen kan dog godt variere lidt, så det kan se lidt forskelligt ud. Er du i tvivl om det er WordPress, så kombiner det med en af de andre metoder.
Meta kode
Som standard inkluderer WordPress systemet det følgende i koldekoden. Måden du ser det på, er at højreklikke på et tomt stykke på hjemmeside, og trykke vis kilde eller tilsvarende. Kan du finde den nedenstående kode i kildekoden, er der tale om WordPress:
<meta name="Generator" content="WordPress X.X" />
Hvor X.X er versions-nummeret. Det kan dog nemt fjernes, så læs med herunder for endnu en metode.
Login side
Endnu en metode til at se om et site er bygget i WordPress, er ved at tilføje /wp-login.php til adressen. Det er adressen til login-siden til WordPress, og der vil du se nedenstående billede.
Får du blot en fejl kan der stadig være tale om WordPress, for det er nemt at ændre login-stien, og det anbefales også af sikkerhedsmæssige årsager. Der er dog endnu en metode til at se om et site er bygget i WordPress.
WordPress stier i koden
Igen skal du kigge i koden. Er der tale om WordPress vil temaets filer ligge i mappen /wp-content/. Det samme er ofte tilfældet med billeder o.l.
I enkelte tilfælde kan dette dog være lavet om, så en sidste mulighed er at bruge et eksternt tool som tjekker alle disse ting og flere til.
Eksterne tools
Der findes et hav af tools og værktøjer som kan vise om et site er bygget i WordPress. 2 af mine favoritter er følgende:
WhatCMS viser kort og godt, hvilket CMS et givet site er bygget i. Det er selvfølgelig ikke alt den kan finde, men den har næsten altid et bud.
BuiltWith viser alle de teknologier et site bruger, herunder hvilket CMS der er brugt.
Nu skulle du gerne kunne få din nysgerrighed stillet. Kender du endnu en metode, så skriv den gerne herunder.